Abstract Influence
http://www.abstractinfluence.com/forums/

flash troubles
http://www.abstractinfluence.com/forums/viewtopic.php?f=13&t=2503
Page 1 of 1

Author:  revolute [ June 15th, 2005, 10:33 pm ]
Post subject:  flash troubles

i decided to learn flash the hard way and build a portfolio on my own. it's all pretty much done with simple motion tweens.

the problem is that when you click on the first picture, it should jump to another scene and start playing, but it doesn't and i can't figure out why. keep in mind that i've only tried it with the first thumbnail image, but other buttons, like "back" and "page two" work just fine.

to see what i'm talking about, click on photography and then click the top left thumbnail.

http://sio.midco.net/lukearens/port/port.html
flash (5) file: http://sio.midco.net/lukearens/port/port2.fla

Author:  emo_boy [ June 15th, 2005, 11:05 pm ]
Post subject: 

I haven't checked your .fla yet, but here is how it should be done.

Each thumbnail should either be a button or a movieclip (button would be easier for a beginner). In that buttons Action, it should have a GoToAndPlay.NextFrame. Make sure then on the last frame (after the motion tween is over) you have a Stop on the frame. Then that next frame should be the next picture enlarged instead of the previous.

If you want code help, ask Skate. I'm too lazy to get Flash loaded here on my Laptop, plus I only use Mx04.

Author:  revolute [ June 16th, 2005, 6:25 am ]
Post subject: 

that's the problem... the button has everything you just said.

Author:  skate342 [ June 16th, 2005, 10:45 am ]
Post subject: 

your file didn't open for me in Flash, maybe the file is corrupt. try uploading it again. i'll see if i can help anyway, just by guessing what the problem could be.

first of all, don't ever use scenes. never, never, never. don't use them. okay, now, if you're pointing to a frame in a new scene you're probably using something like:

on (release) {
gotoAndPlay ("Scene 1", 1);
}


instead, use frame labels. find 'Scene 1, Frame 1' and right click on it in the timeline, goto panels, then frame. in the label field name it something that you'll remember. in this case lets say you name it 'iloverev' in your button change the AS to

on (release) {
gotoAndPlay ("iloverev");
}


in the future, don't use scenes, but still use frame labels no matter what. it's a little extra work, but flash can be goofy sometimes, and using labels seems to work more often.

Author:  emo_boy [ June 16th, 2005, 10:48 am ]
Post subject: 

skate342 wrote:

first of all, don't ever use scenes. never, never, never. don't use them. okay, now, if you're pointing to a frame in a new scene you're probably using something like:

on (release) {
gotoAndPlay ("Scene 1", 1);
}


instead, use frame labels


Yes, that is what I said indirectly. You need to have your button action goto the next frame or frame 'label', scenes are only good for certain things. I wouldn't go as far to say never use scenes, but in the case, it's a bad idea.

Nice work though Skate.

Author:  skate342 [ June 16th, 2005, 10:51 am ]
Post subject: 

never use scenes if you plan on doing a good amount of ActionScript. Especially in F5. they're ok if your just making a movie, all animation, no code.

Author:  revolute [ June 16th, 2005, 3:20 pm ]
Post subject: 

i'm actually using mx.
but anyways, thanks for the pointers. you rock.

Author:  skate342 [ June 16th, 2005, 7:58 pm ]
Post subject: 

no problem, if you've got any other questions feel free to ask.

Author:  revolute [ June 16th, 2005, 9:20 pm ]
Post subject: 

yeah i figured the only reason that button didn't work was because i had messed with it way too much.

i heeded your advice and it's working well now.

Author:  revolute [ June 17th, 2005, 9:26 am ]
Post subject: 

any ideas on how to get the background color of the swf to stay red when it's on a web page?

the first two images are done, but when they go up, the background is white. i have the background color of the movie set in flash, too, and when i view the swf by itself, the background is red.
http://sio.midco.net/lukearens/port/folio.swf
http://sio.midco.net/lukearens/port/folio.html

Author:  skate342 [ June 17th, 2005, 9:29 am ]
Post subject: 

i don't see the problem in the swf you posted. the background shows up red to me?

Author:  revolute [ June 17th, 2005, 9:32 am ]
Post subject: 

but if you watch it in the html page, it's white...

Author:  skate342 [ June 17th, 2005, 9:42 am ]
Post subject: 

opened it up: looks red
clicked photography: looks red

is there supposed to be something else i can click on? maybe if someone else could look and see if it's red or white as well.

Author:  revolute [ June 17th, 2005, 9:44 am ]
Post subject: 

it was either of the first two thumbnails, but i fixed it by adding a red box behind everything through the whole timeline. lol

Author:  emo_boy [ June 17th, 2005, 9:45 am ]
Post subject: 

Take a screenshot Rev.

Author:  skate342 [ June 17th, 2005, 9:46 am ]
Post subject: 

hey, as long as it works. :)

make sure you lock the layer you put those rectangles on or you could select them on accident.

Page 1 of 1 All times are UTC - 6 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/